Vind je vroedvrouw
Geef ons feedback!

Ben je zwanger en maak je graag kennis met jouw vroedvrouw aan huis, dan kan je een kennismakingsgesprek plannen. Tijdens dit moment bespreken we de verschillende zorgtrajecten. Wens je een medische begeleiding in samenspraak met jouw gynaecoloog dan voorzien wij een vijftal contactmomenten (week 16, 24, 28, 36, 38).

Wanneer je bevallen bent en weet wanneer je naar huis mag, geef je de vroedvrouw van je regio telefonisch een seintje vanuit het ziekenhuis, dan wordt een eerste bezoek gepland.

De eerste vijf dagen na de bevalling kan je vroedvrouw dagelijks langskomen voor de opvolging van moeder en baby, ook tijdens het weekend en feestdagen. Na de eerste 5 dagen na je bevalling heeft elke moeder nog bijkomend recht op 6 bezoeken van een vroedvrouw aan huis tot de baby één jaar oud is.

Alle 10de maand vroedvrouwen zijn geconventioneerd. Er wordt gewerkt met de derdebetalersregeling. Er kan een kleine verplaatsings- en administratieve kost aangerekend worden.

Vind een vroedvrouw in je buurt

Wat zeggen de moeders?

Een hele grote bedankt aan onze vroedvrouw! Als nerveuze jonge ouders werden wij meteen door haar op ons gemak gesteld. Ook is het ziekenhuisverblijf tegenwoordig erg kort, waardoor je met heel wat vragen uit het ziekenhuis komt. Mijn vroedvrouw kent haar stiel perfect, en gaat zelfs verder dan wat ze moet doen, ze boezemt enorm veel vertrouwen in. Dankzij de hulp van mijn vroedvrouw heeft onze dochter 4 maanden fulltime van borstvoeding kunnen genieten. Bovendien weende ze redelijk veel, maar dankzij het goede advies van mijn vroedvrouw, hebben wij het hoofd kunnen koel houden. Hopelijk komt de feedback tot bij haar, want ze is echt heel goed in haar job en verdient een pluim. Bedankt!
De vroedvrouw was steeds erg bereikbaar via telefoon, SMS en mail, ook lang na de begeleiding konden we nog bij haar terecht. Zeer toegankelijk en laagdrempelig om vragen te stellen, van alle soort. Nuchter en realistisch, niet te zweverig. Zorgde dat ze steeds langskwam op het uur van de borstvoeding - vroeg dit de ochtend zelf wat het ritme van de baby die dag was.