vind jouw vroedvrouw

Prenatale zorg

Tijdens jouw zwangerschap kan je bij ons terecht voor professionele opvolging. We luisteren naar jouw noden en wensen en stellen samen een traject op maat op. 

Kennismakingsbezoek

Proficiat met jouw zwangerschap! Tijd om een afspraak te maken met jouw persoonlijke regiovroedvrouw, via ‘Vind je vroedvrouw’. 

Tijdens dit bezoek maak je kennis met jouw persoonlijke vroedvrouw die jou pre- en postnataal zal begeleiden. We bespreken uitgebreid ons aanbod en maken een traject op maat op. Er is ruimte voor persoonlijke vragen. Daarnaast voeren we verloskundige controles uit en maken we jouw medisch dossier op.

Medische zwangerschapsopvolging

Jouw vroedvrouw kan jouw zwangerschap gedeeltelijk medisch opvolgen. Bepaalde medische consultaties kunnen uitgevoerd worden door jouw vroedvrouw in samenspraak met jouw gynaecoloog. Bij medische problemen wordt steeds doorverwezen naar de gynaecoloog. De bezoeken kunnen doorgaan in een consultatieruimte of bij jou thuis. De medische opvolging omvat verloskundige controles (groei, beweging en harttonen van de baby, bloeddrukcontrole & gewicht van de moeder, GBS-screening, bloedafnames, urinecontroles, suikertest, vaccinaties) en de nodige aandacht en tijd voor jouw mentale welzijn. 

Prenatale lessen

We nemen graag de tijd om jou optimaal voor te bereiden op arbeid en bevalling, voeding van de baby en de postpartumperiode. Een goede voorbereiding op zwangerschap en geboorte kan angst en onzekerheid wegnemen. 
Indien gewenst stellen we samen met jou een geboorteplan op dat bijdraagt aan een veilig en mooi geboorteverhaal. 

Voor het aanvragen van prenatale lessen kan je terecht bij je regiovroedvrouw via ‘Vind je vroedvrouw’. 

Noodnummer voor dringende vragen :

feedbackformulier
© 2023 - 10de maand |
Privacy - Disclaimer - Website door Medialoft